Nem féltik a legerősebb Mustangot

2014.07.16. 15:24

Az új Mustang kapcsán leginkább a miniatürizált, négyhengeres Ecoboost motort szokás fanyalogva emlegetni, pedig a skála másik vége sokkal érdekesebb. A gyári tuningos, egyelőre nevesincs über-Mustangot már tesztelik is a Nürburgringen, és ebben garantáltan egy V8-as van.

Sok gyártó kedvenc tesztpályája a kacskaringós Nürburgring, ahol országúthoz hasonló körülményeket tudnak szimulálni, zárt pályán. Ha ide hoznak egy autót finomhangolásra, azt jelzi, hogy a futóművel komolyan szeretnének foglalkozni, márpedig a Mustangot éppen ezen a téren érte eddig a legtöbb kritika. Ha nem csak azért kergették körbe, hogy elkészüljenek róla a kémfotók, akkor a nemsokára érkező csúcs-Mustang elődjéhez képest vélhetően sokat fejlődik majd.

A Ford SVT, Special Vehicle Team részlege fejleszti a gyárilag tuningolt Mustangot, melyet bennfentesek szerint GT350-nek fognak hívni. Az amúgy sem gyenge formatervre szélesített sárvédőkkel, küszöbtoldattal, szakállas első lökhárítóval és hátsó diffúzor-imitációval erősítettek rá, amennyire az álcázástól látni lehet, ám a motorról egyelőre a legtöbb, amit tudni lehet, a hangja, ami alapján szívó V8-asnak tűnik. Valószínű, hogy a GT ötliteres V8-asában keresnek még néhány lóerőt, de ezt csak a jövőre várt hivatalos bemutatón fogjuk megtudni.

Fotók: autoblog.it, videó: mustang6g.com