Nevet változtatott az olcsó Tesla

2014.07.16. 13:33

A Tesla nem csinál titkot a terveiből, már régóta tudni lehet, hogy dolgoznak egy kisebb, olcsóbb autón, amellyel a 3-as BMW-t célozzák meg ellenfélként. Eddig a Model E-ként hivatkoztak rá, de át kellett nevezniük Model III-ra.

A Tesla középtávon három modellre szeretné bővíteni kínálatát, az S mellett az X és az eddig E-nek nevezett típusokkal. A Ford azonban beperelte őket a Model E típusneve miatt, ezért kénytelenek voltak megváltoztatni Model III-ra. Elon Musk, a Tesla első embere természetesen ezt is poénosan kommentálta, a figyelemfelkeltő mondattal, hogy Ford is killing sex, magyarul a Ford megöli a szexet, hiszen a modelljeit S, E és X betűkkel szerette volna jelölni, de már nem teheti meg.

A Model III egy új platformra épülő, 3-as BMW méretű autó lesz, amelybe már újonnan kifejlesztett, olcsóbban gyártható akkumulátorok lesznek, amelyek állítólag 320 kilométeres hatótávot tesznek lehetővé. Az autó árát nyolcmillió forintra saccolják, amivel nem csak a BMW i3-asnak, de a Nissan Leafnek is megkeserítheti a sorsát, ha a kistestvér is hozza azt a színvonalat, mint a Model S.