Augusztus végén jön az új Fabia

2014.08.02. 16:00

A Škoda már jó ideje dolgozik egyik legfontosabb modellje, a Fabia következő generációján. Az autóról már kémfotók is készültek, és olyan információk is napvilágot láttak, amelyek szerint az őszi Párizsi Autószalonra már a végleges változatot viszik el a csehek.

A legfrissebb hírek szerint a sorozatgyártású Fabia hivatalos bemutatását valóban idén őszre tervezik, azonban maga a gyártás már augusztus végén beindulhat. A következő hetek még a készülődés jegyében telnek, így az utolsó simításokat végzik a modellen. Emellett pedig a gyárat is felkészítik az új Fabia érkezésére.

A fejlesztés része a gyártósor utolsó szakaszának, valamint a festőműhelynek a felújítása és bővítése is. Hasonló munkákat azonban nemcsak a Fabiákat összeszerelő csarnokban, hanem az Octaviák gyártására szolgáló épületben is terveznek. A Volkswagen-konszernhez tartozó márka egyik vezetőségi tagja, Michael Oeljeklaus szerint minderre azért van szükség, hogy minőségben is megfeleljenek az elvárásoknak.

Az új Fabia egyébként a Rapiddal közös műszaki alapokra épül, a közös alkatrészek jelentős megtakarítást jelenthetnek a Škodának. Az sem kizárt, hogy a motorválasztékot és a hajtáslánc további elemeit is a Rapidtól kölcsönzi majd az újdonság. Ára azonban jóval kedvezőbb lehet annál.