Porsche-rivális Alfa terepjáró 2016-ra

2014.08.03. 14:27

Egy évvel újfent csúszott az érkezés dátuma, de immár biztos, hogy 2016-ra saját városi terepjáróval jön az Alfa. Az olaszok a középméretet céloznák meg, az Audi Q5, a BMW X3, valamint a Porsche Macan lenne a becélzott konkurencia.

Bár a friss hírek erről nem szólnak, az olaszok valószínű nem mondtak le korábbi elképzelésükről, és a két év múlva érkező SUV egy következő Jeeppel közös alapra épül majd. A korábban 2015 végére ígért határidő az autóval kapcsolatban most 2016-ra tolódott, amikorra a prémiummárkák még nagyobb modellkínálattal lesznek jelen ebben a nagyon erős piaci szegmensben. Az Alfának nem lesz könnyű dolga, várhatóan a formaterv lesz az, amivel megpróbálják elcsábítani a konkurenciától az ügyfeleket. Bár egyelőre minden ehhez kötődő felvetés pusztán sejtés vagy iparági pletyka, hegyes orról, a riválisokénál alacsonyabb tetővonalról és nagy kerékívekről hallani.

A motorpaletta kapcsán négy- és hathengeresekről van szó. A kínálat csúcsát a benzines, turbós V6 jelentené nagyjából 500 lóerővel. A front- illetve összkerékhajtás választható lesz, emellett 50:50 százalékos súlyelosztásról hallani. Ígéretes adatok, jó eséllyel hozzásegítik majd az Alfát, hogy elérje korábbi célkitűzését, miszerint 2016-ban évi 300 ezerre tornázza fel a globális eladásait. Ebben mondjuk segíthet az is, hogy a SUV-val megpróbálkoznak majd az amerikai piacon is, ahol 1995 óta inaktívak.