Kidobják a bukott sportkocsit?

2014.08.13. 17:41

A legújabb pletykák szerint a Hyundai nem elégedett a Genesis Coupé által elért eredményekkel, így az utódot már nem készíti el, vagy legalábbis nem az aktuális recept szerint.

A koreaiak láthatóan igyekeztek minden létező kategóriában saját modellt állítani, de ez minden közvélemény-kutatás és egyéb előkészület ellenére kockázatos módszer. Van ahol bevált – a Genesis luxusautók például jól szerepelnek Észak-Amerikában és Ázsiában egyaránt – de úgy tűnik, a Genesis Coupé nem olyan népszerű, ahogy szeretnék. Így valószínű, hogy nem lesz közvetlen utódja, inkább egy másik, a konkurenseknél bevált formátummal próbálkoznak majd.

Egy ideje már hallani róla, hogy a Hyundai egy hátsókerék-hajtású, de a Genesisnél kisebb prémium-modell bevetését tervezi. Ez az Audi A4-essel, a 3-as BMW-vel, a Mercedes C osztállyal, a Lexus IS-szel és a többi hasonló, még épp nagy tömegben eladható luxusautóval versenyezne. Az IK és RK néven egyaránt emlegetett autó kétajtós változata válthatná a Genesis Coupét, amitől a prémium-pozicionálás miatt egyrészt vaskosabb hasznot, másrészt magasabb eladásokat várhat a Hyundai.

Minderre persze nem azonnal kerül sor, hisz az IK/RK projekt állítólag még zöld utat sem kapott, a Genesis Coupé modellciklusából pedig legalább két év hátra van.