Kémfotökon a következő Lada

2014.08.14. 18:00

A hónap végén nyílik a Moszkvai Autószalon, nem csoda, hogy mostanság autós fronton is mindenki Oroszországot figyeli. És ott tényleg történnek érdekes dolgok – az AvtoVAZ például egy vadonatúj modellen dolgozik, amelynek a prototípusát már nyilvánosan próbálgatják.

A Lada kisebb modelljei egyelőre elég frissek: némi ráncfelvarrással még sokáig piacon maradhat a Kalina és a Granta, illetve a Dacia alapú Largus is. Viszont a Priora, amely a 80-as évek végén tervezett 110-es sorozat továbbfejlesztéséből született, egyre elavultabb hatást kelt – kell a helyére valami, ami hasonlóan tágas, de korszerű. A Ladánál pedig dolgoznak egy ilyen autón, amelyet most le is fotóztak, méghozzá álcázás nélkül.

A Vesta egész érdekesen néz ki az olalnézetet uraló érdekes vonalú ívekkel, az orrán látható króm-bumerángokkal és a kifejezetten magasan húzódó övvonallal. A műszaki tartalmat egyelőre nem ismerjük, de egyáltalán nem kizrát, hogy itt már a Renault is besegített korszerű főegységekkel – akár motorokkal, váltókkal, akár a teljes padlólemezzel. A Lada korábban egyértelműen évtizedes lemaradásban volt a konkurenciával szemben, de ez a modell műszaki szempontból ismét a korszerűbb autók közé tartozhat.

Valószínűleg már a hónap végén leleplezik a Vesta szériaváltozatát, ám úgy tudjuk, a forgalmazás csak 2015 szeptemberében indulhat. A Vesta akár kifejezetten népszerűvé is válhat Oroszországban, köszönhetően átszámítva 2,6 millio forintnak megfelelő alapárának.