Sportosabban a Teslánál

2014.08.17. 15:36

A Szilícium Völgyből világhódításra indult Tesla után most itt a Renovo. Első modelljüket, a Coupet, most hétvégén mutatták be Pebble Beachen. A receptjük egyszerűnek tűnik: egy Shelby CSX9000 kaszni, és bele egy 500 lóerős villanymotor. Elég lehet ez a sikerhez?

A kétüléses kupé vitán felül az egyik legszebb amerikai sportkocsi, nem hiába volt sokáig a Facebbok oldalunk borítóképe is. A Renovonál éppen ezért nem is változtattak a külsőn, egyedül a kipufogók hiánya lehet szembetűnő. A Renovo Coupe motorterébe egy 500 lóerős villanymotort építettek, ami több mint 1350 Nm nyomatékot ad le. Ezeknek az adatoknak a tükrében nem meglepő, hogy csipán 3,4 másodpercre van szüksége a Coupe-nak, hogy elérje a 100 km/h-s tempót. A végsebessége valahol 200 km/h óra alatt lesz. Az akkupakkja 740 voltos, ami csaknem duplája a Tesla Model S-nek.

The Renovo Coupe from Renovo Motors on Vimeo.

A Renovo négy éve kezdett el az autón dolgozni, és reményeik szerint jövőre száz példányt szeretnénk értékesíteni, 529 ezer dolláros áron. Ez forintban több mint 124 millió. Nem kevés pénz, de az alapítók úgy vélik, a Tesla nem szolgálja ki az igazán sportos villanyautózásra vágyókat, ezért lesz helyük a piacon.