Lefotózták a turbósított Ferrarit

2014.08.23. 16:41

Elhagyják a tripla kipufogót és turbóra cserélik a 4,5 literes szívót a következő Ferrari 458-on. Egyelőre ezek az infók tűnnek biztosnak a modellfrissítés előtt álló sportautón, aminek új neve a hírek szerint 458 M lesz. Álcázva fotózták a prototípust.

A faceliftet és a generációváltást a sportautóknál némileg másként szokás kommunikálni, mint a közönséges autóknál. Nehéz volna eldönteni, hogy az, amire a Ferrari most a 458-assal készül egyik vagy másik, mindenesetre tény, hogy a viszonylagos olcsóságáról ismert típus nagy változás előtt áll. A 458 2010 óta van a piacon, azóta több kivitelt megélt már, de az alapmodell lényegében ugyanaz a kezdet óta. A most készült kémfotókon annyi látszik, hogy a 458 M a Speciale-változatról ismert dupla kipufogót kapja majd a jelenlegi tripla helyett. A diffúzor is változik, és valószínű még sok minden, ami a takaró alatt van, de a lényeges újítás a hajtást érinti majd.

Még júniusban írtuk, hogy a downsizing a Ferrarit is utólérte. Egy ideje már úgy tudni, a következő 458-asba a California T-hez hasonlóan turbó váltja a korábbi szívómotort. A 458 esetén ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 4,5 literes V8-as helyére egy négy liter alatti (a találgatások szerint 3,9 literes) turbós V8-as kerülne. Ez körülbelül száz plusz lóerőt hozna, amivel a három másodpercen belüli 0-100 km/órás sprint sem tűnik távolinak.

A LaFerrari mellett jelenleg ez a 458 a Ferrari egyetlen középmotorosa, így valószínű nem sietik el a bemutatóját, amíg össze nem áll a technika. A közúton fotózott prototípus mindenesetre jó előjel, és talán már az októberi Párizsi Autószalonon látjuk a turbósított 458-ast.