2014.09.08. 11:43

Lassan követhetetlenné válik, hogy hányféle V12-es modellt gyárt az Aston Martin, és ennek az elsődleges oka, hogy külsőre nem könnyű megkülönböztetni egyiket a másiktól. Szinte el is felejtettük, hogy készülhet brit sportkocsi más szabásminta alapján is, de az olasz Zagato most ismét megmutatta, hogy nem csak a konfekció létezik.

A Virage Shooting Brake a 60-as és 70-es évek éles, letisztult tanulmányautó-divatját juttathatja az eszünkbe. Egyes drámai részletek helyett az autó arányai és körvonalai kerülnek előtérbe. Ez az autó egyébként egy sorozat harmadik darabja: a DBS Coupé és a DB9 Coupé orrát örökölte, csak az első szélvédő mögött más a kialakítása. Bár Shooting Brake lett a neve, az elegáns, nyúlánk forma nem igazán sportkombis, inkább csak egy kupé a szokásosnál nagyobb hátsó fejtérrel. A két tetőpúp persze itt is megvan, mint minden Zagato modellen, de úgy néz ki, szükség is van rá, hisz a tető amúgy még sportkocs mércével mérve is kivételesen alacsonyan fut.

Úgy tudjuk, az autó egyedi példány, de nem csupán kiállítási céllal építették: miután megmutatták a közönségnek, a megrendelőjéhez kerül, aki akár hétköznapi használatra is befoghatja, bár valószínűbb, hogy egy gyűjtemény részeként légkondicionált garázsban töltheti a következő évtizedeket.