Nagyot bukott, kórházba került Bianchi

2014.10.05. 12:16

Lewis Hamilton győzelmével zárult a Forma-1-es Japán Nagydíj hétvégéje, azonban a kedélyeket nem ez, hanem Jules Bianchi súlyos balesete borzolta fel. A Marussia fiatal pilótája annak a daruskocsinak csapódott neki, amely az egy körrel korábban kicsúszó Adrian Sutil versenyautóját mentette. A futamot az esetet követően leállították.

Bianchiról egyelőre annyit tudni, hogy eszméletlen állapotban szállították kórházba. A hivatalos információk szerint még több órába is telhet, míg a kórházból tájékoztatást kapnak, és bármilyen értesülést is megerősíthetnek. A 25 esztendős versenyzőt mentőautóval szállították el, ugyanis az időjárási viszonyok miatt a helikopter nem tudott felszállni.

Az állapotával kapcsolatos híreket versenyzőtársai is figyelik. Adrian Sutil, aki a közelben volt, amikor Bianchit kiemelték autójából, úgy fogalmazott: Jules állapota kritikus, és nem kívánja részletezni, amit látott.

Amint pontosabb információt lehet tudni Jules Bianchi állapotáról, cikkünket frissítjük.

Frissítés: a legfrissebb információk szerint az orvosok döntöttek úgy, hogy helikopter helyett mentőautóval szállítsák kórházba Bianchit, ezzel óvva a rázkódástól.

Frissítés2: az FIA megerősítette, hogy Bianchi súlyos fejsérülést szenvedett. A műtét befejezése után a kórház intenzív osztályára kerül majd.

Frissítés3: francia lapértesülések szerint Bianchi műtéte befejeződött, a versenyzőt az intenzíven ápolják. A hírek szerint a fiatal pilóta képes önállóan lélegezni. A kórház hivatalos információt várhatóan csak holnap tesz majd közzé állapotáról.