Limitált Ferrari Amerikának

2014.10.11. 14:47

Felfedte F60 America névre keresztelt újdonságát a Ferrari. A modell az F12-n alapul, amely bemutatásakor a legerősebb utcai Ferrarinak számított. Az olaszok ezzel ünneplik meg, hogy már hatvan esztendeje vannak jelen Észak-Amerikában. Hogy különlegesebb legyen az autó, erősen korlátozott darabszámban készítik.

Az autó orrát, ajtóit és farrészét is átszabták az F12-höz képest, ezzel kissé agresszívabb megjelenést adtak az F60-nak. A belső tér különlegessége, hogy a vezető oldala vörös, az utasé pedig fekete, az ülésekbe pedig az Egyesült Államok zászlajának motívumait is becsempészték.

A motor az F12-höz hasonlóan 6,3 literes V12-es, amely 740 lóerő és 690 newtonméter leadására képes. Ehhez hétgangos, duplakuplungos váltó és hátsókerékhajtás társul. A 0-100 km/h-s sprintben szintén nincs változás: ezt az F60 is 3,1 másodperc alatt teljesíti. A marketingszöveg szerint a cél, hogy az amerikai vásárlók a V12-es motor és a kabriózás élményét egy autóban tapasztalhassák meg.

Az F60 America ugyanis, mint arra nevéből következtetni lehet, kizárólag az Egyesült Államoknak készül. Oda is mindössze tíz példányban, tehát igen ritka modellről van szó. Ezt hűen tükrözi az ára is: 600 millió forintnyi dollárt kell kicsengetni érte.