A Teslát fenyegeti a Range Rover?

2014.10.30. 13:43

Az Autocar értesülései szerint a Range Rover kínálat egy tisztán elektromos hajtású modellel bővülhet a közeli jövőben. Ez ugyan kockázatos húzás, de a Tesla sikerei, úgy néz ki, bátorságot öntöttek az angol gyártó döntéshozóiba.

A Jaguar Land-Rover persze nem elég nagy ahhoz, hogy egy teljes modell fejlesztési költségének elvesztését kockáztassa. Így ugyanaz az új típus, amelyet elektromos hajtással kínálnak majd, a hírek szerint elérhető lesz benzin- és dízelmotorokkal is. Egyébként egy, a megszokott Range Rovereknél sokkal alacsonyabb, de ugyanolyan gazdagon felszerelt modellről lenne szó, amelyet árban és minőségben egyaránt a Tesla fölé lőnének be. Annak érdekében, hogy az alacsony, és így kedvezőbb aerodinamikájú modell azért megfeleljen a márka hírnevének, és ne akadjon el minden kicsit bakhátasabb földúton, légrugós, állítható magasságú futóművet kap majd. Ennek ellenére ez lehet a legkevésbé terepjáró-szerű modell a kínálatban.

Az angol márka-páros egy ideje már keresgéli a helyét a prémium-modellek piacán – azt a különlegességet, ami megkülönböztetné a német konkurenciától. Eddig úgy nézett ki, az alumínium-karosszériát szánják a kiugrási pontnak, ám elképzelhető, hogy a luxus-villanyautót is egyfajta márka-specialitásnak szánják.