A Suzuki is kapott egy Év Autója díjat

2014.11.14. 12:52

Soha meg sem próbáltuk összeszámolni, hogy hány szervezet hány Év Autója díjat ad ki egy évben, de amikor már azt gondolnánk, hogy mindet ismerjük, akkor felbukkan egy újabb. Ezúttal a japán RJC Car of the Year-re találtunk rá, a Suzuki jóvoltából, amely egy kisautóval elnyerte ezt az elismerést.

Az RJC az autóipari kutatók és újságírók konferenciája, amely évente összeül, és kioszt néhány díjat, párhuzamosan a Japán Év Autója díjjal, amelynek afféle vetélytársa próbálna lenni. Az RJC-nél láthatóan jól fekszik a Suzuki, hisz míg Japán Év Autója díjat egyszer sem nyert a japán gyártó, az RJC-nél már az ötödik alkalommal kap ilyen elismerést. Ezúttal a Hustler nevű belpiacos kisautóval nyertek, amely a WagonR-re emlékeztető dobozforma egy újabb variációja. A típust januárban mutatták be, és elsősorban a fiatalabb, 20-as éveikben járó vásárlók körében népszerű, nem egészen tíz hónap alatt bő 86 ezer példány fogyott belőle.

A díjnak elsősorban persze a japán belpiacon van jelentősége, hisz a Hustler egyelőre csak ott érhető el, és ez jó eséllyel így is marad, hisz az efféle adókedvezményes japán kisautók a rájuk vonatkozó szigorú méretkorlátozások miatt más piacok számára általában túl szűkek. Arra pedig kicsi az esély, hogy a Suzuki egy külön exportváltozatot is bemutasson, amely széltében és hosszában tágasabb.