BMW-verő Alfa jövőre?

2014.11.25. 06:21

A Tipo 952 néven fejlesztett modell néhány évet ugyan késett – a 159-es jövőre lesz tíz éves – viszont hosszú ideje ez lesz az első Alfa szedán orrmotorral és hátsókerék-hajtással, és úgy tűnik, jövőre be tudják mutatni.

Az Alfa Romeónak már nagyon hiányzott egy tisztességes húzómodell, ami a prémium-kategóriában legalább középkategóriás típust jelent. A 159-es manapság már nemigen rúg labdába, de az utód bemutatása legalább három évet csúszott – egyes pletykák szerint egy korábbi fejlesztés eredményét a Fiat vezetése elutasította, így nagyjából négy éve a nullárol kezdhették a munkát az Alfa Romeónál. A váltás hozadéka, hogy a gyártásba kerülő autó hátsókerék-hajtású lesz, akár a 3-as BMW vagy a Mercedes C osztály, ami talán versenyképesebbé teszi – legalábbis az olaszok egyértelműen erre számítanak.

Az autó egyik nagy ütőkártyája a formaterv lesz, amelyet egyelőre gondosan rejtegetnek: jelenleg Maserati Ghibli-formájú prototípusokban próbálgatják az autó műszaki megoldásait. Ám a gyári formatervező stúdió, Alfa Romeo Centro Stile vezető tervezője korábban azt mondta, olyan formát igyekeznek kialakítani, ami nem csak a márka arculatának felel meg maximálisan, de az idő próbáját is kiállja. Bár sokáig Giulia néven emlegették a fejlesztés alatt álló típust, újabban úgy hallani, a végleges autónak más nevet szánnak, és nem feltétlenül a gyártó múltjából.

A premier pontos időpontját egyelőre nem közölték, de úgy hallani, valamikor a Milánói Expo idején, azaz 2015 májusa és októbere között leplezik le.