Terepjáró lesz a harmadik Audi TT?

2014.11.28. 11:23

Úgy tűnik, a háromajtós csapott hátú, és az ötajtós TT változatok kevésbé érdekelték a lehetséges közönséget, mint az emelt hasmagasságú terep-kupé, így állítólag ezt kezdik el gyártani a nem túl távoli jövőben.

Az eddig is egyértelmű volt, hogy az Audi a TT sorozat bővítésére készül. A kupé és a roadster mellett egy célszerűbb változatot is terveztek, de korábban maguk a gyáriak sem voltak biztosak benne, hogy ez pontosan miféle jármű legyen. Így tanulmányautókkal próbálták kipuhatolni, hogy melyik ötletük lesz a legnépszerűbb. Viszonylag rövid időn belül állították ki a háromajtós, csapott hátú Allroad Shooting Brake, a TT Sportback és a TT Offroad tanulmányokat, és úgy néz ki, mostanra megszületett a döntés: az ötajós, emelt hasmagasságú crossover-féleség lesz a befutó.

Az információ Ulrich Hackenbergtől, az Audi fejlesztési igazgatójától származik, aki úgy fogalmazott, hogy a potenciális vásárlók ízlése erősen a szabadidő-autók felé hajlik, így aztán a TT Offroad a legesélyesebb rá, hogy gyártásba kerüljön. Azt egyelőre nem tudni, hogy hol tart a fejlesztés, így azt sem könnyű megjósolni, hogy mikorra kerülhet gyártásba a harmadik TT, de az több mint valószínű, hogy 2015 vége előtt nem indulnak be a gépsorok. A fejlesztési időt persze jelentősen lerövidíti, hogy használhatják az egységes MQB padlólemezt, de egy típus beállításainak kidolgozásához és a különféle tesztekhez egy év így is biztosan kell majd.