Új szupersportkocsi a Fordtól?

2014.12.17. 06:49

Bár a Ford mindeddig nem állított szembe komoly konkurenst a Corvette-tel és a Dodge Viperrel, az a hír járja, hogy egy drága, limitált példányszámú, középmotoros sportkocsit mutatnak be, méghozzá akár néhány héten belül.

Bár a típusról hivatalosan még semmit nem árultak el, a hírek szerint a Ford egy 1200-as sorozat legyártására tett előkészületeket. A típus felépítésében állítólag követi a GT-t, illetve annak szellemi elődjét, a legendás GT40-est, azaz középmotoros, hátsókerék-hajtású típusra számíthatunk, de sok részlet változik. Az egyik ilyen eltérés az elődökhöz képest a V8-as motor elhagyása: az új sportkocsi állítólag V6-os Ecoboost turbómotort kap, bár ennek a teljesítménye legalább 600 lóerő lesz, azaz az új sportkocsi valószínűleg gyorsabb lesz, mint nyolchengeres elődje.

A GT-utódot állítólag a Ford első Le Mans-i győzelmének 50. évfordulója alkalmából mutatja be a Ford, bár úgy tudjuk, a prototípust már január elején, a Detroit Motor Show-n kiállítják majd, a gyártás viszont csak a jövő év második felében indulhat be.