Leállították a kis Porsche fejlesztését

2014.12.19. 17:21

A Porsche közelmúltbeli története során többször felmerült már egy olcsóbb, az egykori VW-Porschéket idéző típus elkészítésének és bemutatásának lehetősége, de végül mindig oda lyukadt ki a cég vezetése, hogy egy ilyen modell feleslegesen rontaná a márka megítélését.

Amikor a Porsche csatlakozott a VW csoporthoz, az új vezetőség az eladások megduplázását tűzte ki elérendő célnak. Ekkor indult a 718-as kódnevű sportkocsi fejlesztése is, amelybe négyhengeres motor került volna, de a közelmúltban gyanúsan keveset beszéltek a típusról. Most Wolfgang Hatz, a Porsche fejlesztési igazgatója jelentette be, hogy a típus fejlesztését leállították. Ez persze nem feltétlen jelenti, hogy nem lesz négyhengeres bokszermotor, amelyet esetleg a Boxster alapváltozatába építhetnek, de olcsóbb Porsche sportkocsi a közeljövőben aligha kerül a kínálatba.

Azt pontosan nem tudni, hogy mi akadályozta meg a 718-as kifejlesztését, de alighanem az is az okok közt van, hogy egy új középmotoros platform kifejlesztésének költsége egyetlen típussal, egyetlen generáció alatt nem térült bvolna meg. A VW és az Audi középmotoros sportkocsikról – a Bluesportról és az R4-ről – viszont már korábban kiderült, hogy soha nem jutnak túl a tanulmány-fázison.