Újabb visszahívás a csúcs-Porschénál

2014.12.24. 10:30

Kétszázöt példányt hív vissza a 887 lóerős sporthibridjéből a Porsche. A 918 Spyder futóművével van probléma, hogy pontosan mi, azt nem árulták el. Rövid időn belül ez már a második visszahívás a csúcsmodellnél: szeptemberben 45 darabot kellet bekérni a hátsó lengőkar hibája miatt.

Mint a Porsche elmondta, a visszahívásról elővigyázatosságból döntöttek. A futóműnél talált probléma nem fogyasztói bejelentés alapján derült ki, egy gyári tesztjén jött elő. Hogy a közel ezer gyártott modellből pontosan melyeket és miként rendelik majd be a szervizekbe egyelőre nem tudni. A probléma elhárítása alatt amúgy két napig kell majd nélkülöznie az ügyfeleknek az autójukat, a javításokra valamikor a jövő év elején kerül sor.

Most ez a csúcs

Ha esetleg még ne ismerné: a 918 Spyder ma a Porsche kínálatának csúcsa. Elődjéhez, a Carrera GT-hez hasonlóan ez is középmotoros, de ezt már egy benzin-elektromos hibridhajtás gyorsítja, 887 lóerővel és elképesztő menetdinamikai tulajdonságokkal. Nulláról 2,6 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, de ami ennél is meredekebb: a kétszázhoz 7,2, a háromszázhoz 19,9 másodperc kell neki.