Avenir, az elegáns Buick

2015.01.12. 17:08

Mára a Buick maradt az amerikai General Motors egyetlen fél-prémium márkája, de úgy tűnik, most ezzel is felfele kacsintgat a Buick. Az Avenir stílusa legalábbis erre enged következtetni: elegáns, nagytestű luxusautó, hátsókerék-hajtású modellekre jellemző arányokkal és minőségi benyomást keltő belső térrel.

Az autó formája még így, képeken is zseniálisnak tűnik: van benne valami múltidéző elegancia, miközben a részletek egyértelműen korszerűek. A szép ívű tető, a krómkerettel kiemelt ablak-sziluett, a hullámzó övvonal és a klasszikus vízesés-hűtőmaszk Buickos mércével meglepő összhangot alkot. Ha a lehetséges konkurensekkel kellene összehasonlítani, az Avenir talán a Mercedes legújabb modelljeire emlékeztet leginkább. Érdekes, hogy ez a hasonlóság a belső térben talán még hangsúlyosabb: a műszerfal formája is az S osztályt idézi.

Ez persze nem az első eset, hogy a GM elegáns luxusautókat mutogat, de az Avenir olyan szempontból kivételes, hogy van esély a megvalósítására. Bár a műszaki megoldásokról egyelőre nem esett szó, az autó arányai egyértelműen hátsókerék-hajtásra utalnak. A GM-nek van is ilyen padlólemeze, a Cadillac CTS-ben használt műszaki alapokra építhetne a Buick hasonló szériamodellt, amely nem csak Észak-Amerikában lehetne népszerű, de Kínában is, ahol a Buick a GM legnépszerűbb márkája.