Íme, a 700 lovas Mustang

2015.01.17. 08:36

A Mustang GT-t vette alapul legújabb munkájához a Shelby American csapata. A Shelby GT Mustang szénszálas karosszériát kapott, a csomag része egy első splitter, hátsó diffúzor, valamint küszöbtoldatok is. A motorháztetőbe légbeömlőket faragtak, hátra pedig egy aránylag visszafogott szárny került.

A műszaki tartalom sem maradt érintetlen. Az eredetileg 440 lóerő körüli ötliteres V8-as itt már egy kompresszor és sportkipufogó rendszer segítségével 630 lovas teljesítményre képes. Akinek ez sem lenne elég, annak ezt is készséggel feljebb tornásszák, akár 710 lóerőig. Váltóból kézit és automatát is lehet választani, előbbihez short shiftert is kapunk.

A megnövelt teljesítményhez átszabott futómű is jár: lecserélték a gyári lengéscsillapítókat, rugókat és stabilizátorokat is. A fékeket szintén hatékonyabbra váltották – igaz, ezekről mindössze annyi információt tettek közzé, hogy elöl hatdugattyús nyergek dolgoznak.

A külső változások, a brutális teljesítmény és a számtalan Shelby GT-logó azonban nem olcsó mulatság. Csupán maga az átalakítás közel negyvenezer dollárba kerül (mintegy 11 millió forintba), és akkor még az alapjául szolgáló Mustangot is meg kell fizetni. Ez szintén tízmillió forintnak megfelelő dollárt jelent.

A Mustang azért szériakivitelben is elég jó móka. Nézzék csak, mit mond róla Vályi Pista: