Még durvább AMG GT jön

2015.02.22. 09:24

Igazi versenyautót farag az AMG GT-ből a Mercedes-Benz és a gyári tuningrészleg. A GT3 jelzésű gépet a március eleji Genfi Autószalonon leplezik le a nagyközönség előtt, de egy fotót már közzé is tettek.

Magát a GT-t és a GT S-t már korábban bemutatták. Az SLS utódjának szánt sportkocsinál törekedtek a súlycsökkentésre, igaz, a teljesítményt nem vitték túlzásba. A biturbós V8-as az alapkivitelnél 462, az S-változatnál 510 lovas, csúcsnyomatéka pedig 600, illetve 650 newtonméter. A gyorsaságra persze így sem lehet panaszunk: az erősebbiknek mindössze 3,8 másodpercre van szüksége a 0-100 km/h-s sprinthez, végsebessége pedig 310 km/h.

Korábban az SLS-ből is készült kifejezetten versenypályára szánt, GT3 jelzésű változat. Most az AMG GT-ből is megépítették, és nemes egyszerűséggel Mercedes-AMG GT3 névre keresztelték. Egyelőre a műszaki adatokkal szűkmarkúan bántak, az azonban biztosnak tűnik, hogy valamivel több lóerőt préseltek ki a V8-asból, mint az utcai változatok esetében. Emellett pedig a versenyekhez igazított aerodinamikai csomagot is kapott a GT3.

A márciusi Genfi Autószalonon minden bizonnyal többet is megtudunk majd, addig azonban az árképzésről is csak találgatni lehet. Egy biztos: az SLS GT3 az utcai duplájába került – ha ezt a sémát követik most is, akkor 70 millió forint körüli összeg kerülhet az árcédulára. Az értékesítést az affalterbachi AMG Customer Sports végzi majd.