Durván néz ki az új Kia szedán

2015.03.19. 15:11

Genfben még tanulmányként mutatott a Kia egy igazán látványos középkategóriás kombit, a New York Auto Show-n azonban már egy szériamodellen láthatjuk az új márkaarculat egyes stílusjegyeit.

Egyelőre csak két vázlatot mutattak az új modellről, de ezek igazán látványosak. Igaz, az ilyen rajzok arányai általában torzak – biztos, hogy a kereke kisebbek lesznek, az ablakok magasabbak, az orr-rész rövidebb, mint a rajzon, de azért a vázlat alapján is levonhatunk következtetéseket. Annyi biztos, hogy az autó orr-kialakítása teljesen új, ám arra nem mernénk fogadni, hogy valóban teljesen új modellről van szó. A tetővonal legalábbis gyanúsan emlékeztet az aktuális Optimáéra. A jelenlegi modellt épp öt éve mutatták be, ami akár egy teljes modellváltási periódus is lehet, de az sem kizárt, hogy a jelenlegi típust tartanák piacon még két-három évig.

Az viszont több mint valószínű, hogy a műszaki tartalmat korszerűsíti a Kia, így az Optimában is felbukkan a Hyundai cégcsoport 1,6 literes turbómotorja a jelenleg is használt 2,4 literes szívó négyhengeres és a kétliteres turbómotor mellett. Szinte biztos, hogy később lesz európai változat is, persze eltérő, zömmel dízelmotorokból álló motorválasztékkal.