Új sportváltozat az Opel Corsából

2015.03.20. 06:14

A Corsa OPC ugyan igazán gyors kiskocsi, de ennek megfelelően drága, és kemény futóművével hétköznapi használatra nem is a legkényelmesebb. Talán erre éreztek rá az Opelnél, amikor összeraktak egy kevésbé radikális, de még mindig sportos változatot az 1,4 literes turbós benzinmotorral.

Így a kisautót 150 lóerő és 220 Nm mozgatja, méghozzá egész dinamikusan. Százra 8,9 másodperc alatt gyorsul az új modellváltozat, a végsebessége pedig 207 km/h. Emellett nem is fogyaszt rosszul, legalábbis a gyári adatok szerint: 5,9 liter a vegyes ciklus 100 kilométerére vonatkozó adat – persze kérdéses, hogy ennek az elérése mennyire lehetséges valós forgalmi helyzetben. Dugóban mindenesetre jól jöhet, hogy az autó alapfelszereltségének része a stop-start rendszer.

A típus háromféle felszereltséggel lesz kapható. A Color Edition mérsékelten sportos külsőt kölcsönöz a gépnek, kétszínű, 17 hüvelykes felnikkel, krómozott kipufogóvégekkel, alu pedálokkal és sötétített hátsó oldalablakokkal. Az Innovation krómkeretes ablakokat és krómszínű kilincseket kap, valamint xenon-lámpákat, kanyarfényszórókat és esőérzékelős ablaktörlőt. Emellett elérhető lesz a Turbo Plus csomag is, amely az OPC-éhez hasonló optikai kiegészítőket tartalmazza, egyebek közt első és hátsó légterelőket, bőrbevonatú sportkormányt és váltógombot.

A Corsa 1.4 Turbo három- és ötajtós kivitelben is kapható lesz, Németországban 17 380 eurót, azaz átszámítva szűk 5,3 millió forintot kérnek érte.