2015.04.07. 11:08

Elég érdekes a Mean Metal Motors – igen, gonosz fém a nevük – terve: Indiából próbálnának versenyezni a Ferrarival, a Lamborghinivel és a Koenigseggel.

Indiában hatalmas autógyártó kapacitás épült ki az elmúlt húsz évben, de sportkocsikat eddig szinte egyáltalán nem készítettek. Így a Mean Metal Motors első lehetne a maga nemében. 3D grafikában láthatóan erősek, háromféle formaterv-változat is készült a szemre középmotoros, és az ígéretek szerint vagy 800 lóerős autóról, amelybe négyliteres, ikerturbós V8-as motor kerülne a villanymotorok mellé. A kérdés az, hogy a mennyire lehet komolyan venni egy ilyen vázlat- és ígéret-csokrot, hisz hasonló képeket bármelyik tehetségesebb formatervező-növendék képes előállítani a megfelelő program és egy erősebb PC birtokában. Persze ha tévedünk, és mégis komolyabb tőke és elszántság van a terv mögött, akkor az sem lehetetlen, hogy valóban elkészül az M-Zero kézzel fogható változata, amely akár tudhatja is a beígért paramétereket, azaz gyorsulhat 3 másodperc alatt 100 km/h-ra és elérheti a 320 km/h-t.

Ettől azonban még indokolatlannak tűnik egy nemzeti szupersportkocsi elkészítése, hisz az igazán gazdagok már csak a presztízs miatt is Ferrarit, Lamborghinit, Aston Martint, esetleg Porschét, Maseratit vagy McLarent vesznek, ha már nem tudják hova tenni a pénzüket. És ezekkel a legendákkal szinte képtelenség versenyezni – még az orosz Marussia vagy az amerikai SSC megalapítása is feleslegesnek tűnik, ha ebből a szempontból nézzük – egy indiai szupersportkocsi pedig már inkább a naiv álom kategóriába esik.