Mégsem jön a szép Kia kombi

2015.04.07. 15:44

Mindenki az állát keresgélte, amikor tavasszal megmutatták a Sportspace tanulmányautót. A lelkesedést látva szinte biztosra vettük, hogy a korábbi Alfa Romeók stílusát felelevenítő modell nem kerüli el a szériagyártást, de Európa már nem elég egy ilyen döntéshez.

A Kia amerikai részlegének termékfejlesztésért felelős alelnökétől, Orth Hendrickstől érkezett a hidegzuhany. „Megnéztük. Gyönyörű autó, és Európában nagy dobás lenne, mivel ott szeretik a kombikat.” - ismerte el Hendricks a tanulmány előnyeit, de elmondta, hogy attól tartanak, a típus a Sorento vásárlókörét is megtépázná, és ezzel együtt sem tudnának belőle annyit eladni, amennyiből megtérülnének a gyártás költségei. Úgy tűnik, Észak-Amerikában egyszerűen elkaszálták a Wagont, amely pedig sokkal alkalmasabb lenne arculatépítő rétegmodellnek, mint bármelyik aktuális Kia.

Ezek után csak remélhetjük, hogy az olaszosan elegáns stílus, amelyet az Optima Wagon képviselt, később azért más, esetleg szériagyártásra szánt autókon is megjelenik majd.