Megvillantják a formabontó Nissan-újdonságot

2015.04.09. 14:33

Sanghajban mutatja be a Nissan a Lannia nevű kompakt négyajtóst, amely messziről felismerhető, sportos formatervével próbál még több vásárlót hozni, nem is feltétlenül csak Kínában.

Bár egyelőre csak árnyékban mutatták meg a szériaváltozatot, az elmúlt évek tanulmányautói alapján sejthető, hogy mire számíthatunk. Az új szériamodell ugyanis a tavalyelőtti Friend-ME és a tavalyi Lannia Concept stílusát örökli, azaz sportos fazonú, kompakt négyajtós lesz, az Észak-Amerikában már bemutatott Maxima stílusában. Bár ezen kívül semmilyen konkrétumot nem árultak el, több mint valószínű, hogy a Nissan V platformjára épül majd, amelyet a Micrától a Note-on keresztül a Pulsarig számos különféle méretű típusban használ már a japán márka.

A Lannia premierjét április 20-án, az Auto Shanghai nemzetközi autószalon nyitónapján tartja a Nissan, de a cég vezetői korábban már megpendítették, hogy látnak fantáziát a típus nemzetközi forgalmazásában. Ez pedig akár azt is jelentheti, hogy Európába is elhozzák a típust, a Pulsar erőteljesebb stílusú alternatívájaként.