Három éven belül jöhet az i5-ös BMW

2015.04.12. 14:21

A hosszított 5-ösből készült i5 lehet a következő i-BMW. A márka elektromos- és hibridautókra épülő házon belüli brandje 2018-ra bővülhet a harmadik taggal.

A jelenleg legnagyobb i, egy i8. Arról egyelőre nincs szó, az i5-ösbe jut-e ennyi egyedi él, ív
A jelenleg legnagyobb i, egy i8. Arról egyelőre nincs szó, az i5-ösbe jut-e ennyi egyedi él, ív

Az AutoBild szellőztette meg az egyelőre gyári részről meg nem erősített híreket az i-modellcsalád következő tagjáról. A német lap egész konkrét információkat ír az i5-ösről, amely állítólag az 5 GT hibrid hajtásrendszeréhez nagyon hasonlót kap majd: egy 218 lóerős benzinmotor lenne az alap, ezt támogatná két elektromor, melyekkel valahol hatszáz lóerő fölött volna. A Bild írt az i5 felépítéséről is, eszerint a kínai piacra épült, hosszított 5-ösön állna, míg formai jegyeiben a következő 7-essel lenne közeli rokonságban.

Az i5 híre egyébiránt annak fényében is érdekes, hogy egy éve ilyenkor még az i9-ről lehetett hallani, amiről, mint egy nyújtott i8-ról beszéltek. A középre opcionalizálás sokkal logikusabb lépés volna, mivel az apró városi i3-mal és a brutális sportgép i8-cal az i-széria jelenleg két szélsőségben kimerül, egy i5 érdemben ezért többet adna a kínálathoz.