Lengyel szupersportkocsi, most már élőben

2015.04.13. 16:01

Durvén két és fél éve hallottunk először az Arrinera nevű lengyel cég sportkocsijáról. Azóta elkészült, és már nem is az az első gondolatunk, hogy egy újabb Lamborghini-klónt látunk. Persze csak részben lengyel – a motor például amerikai – de talán tényleg lehet belőle valami.

A hét végén zajlott a Poznań Motor Show, ahol nem volt sok újdonság, viszont a helyi sportkocsigyártó-kezdemény, az Arrinera kiállított gépet. A Test Car feliratú autón akad néhány szokatlan megoldás, például az ablakok széles pereme, vagy épp a hátsó oldalablaknak tűnő, de átlátszatlan panelek. Ezek aligha véglegesek, de úgy tűnik, a lengyel tervezők már kitalálták, hogy hogyan legyen egyénibb az autó, mint az első vázlatok.

Azt már korábban elárulták, hogy a Corvette csúcsváltozatának 6,2 literes, kompresszoros motorját szánják a középmotoros gépbe, amely szekvenciális váltón keresztül hajtaná a hátsó kerekeket. Így csak a karosszériát kell otthon előállítania a lengyel cégnek, a 650 lóerős hajtás készen érkezik.

Azt persze nehéz lenne megjósolni, hogy a Hussayra sportkocsiból mikorra lehet valódi, pénzért megvásárolható termék – az is lehet, hogy ugyanúgy egyedi furcsaság marad, mint az utolsó magyar építésű sportkocsi, a Silver Sting – de az egyértelmű, hogy még él a projekt.