2015.04.16. 06:57

A Brabus nem Mercedesekre specializálódott részlege, a Startech ezúttal egy Range Rover luxusterepjárót kaparintott meg, amelynek a csomagtere helyére egy kis platót készítettek. A hivalkodó vörös fényezésű, karbonszálas dekor-elemekkel körbeépített, szétvágott luxusterepjáróval a kínai vásárlóbázisukat igyekeznek megteremteni.

Az alap persze a legerősebb, kompresszoros V8-as Range Rover Supercharged, amely eleve nem terepjáró képességeiről híres – inkább afféle gyors, nagy, kényelmes túrakocsi – de a 23-as kerekek és az ültetés végképp megfosztotta a képességtől, hogy tükörsima aszfalton kívül bárhol másutt komfortos maradjon. Persze a platós kialakítás lehetne célszerű, de nem az, hisz kisebb, mint egy szokványos csomagtartó, viszont az a hátrány, hogy bármi kieshet belőle, vagy megázhat benne, hiánytalanul megmaradt.

Valószínűleg nem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, az autótuning legrosszabb példái közé tartozik a Range Rover pickup by Startech, hisz a végeredmény igazából semmire sem alkalmas igazán, azon kívül, hogy kiüti a szomszédság szemét – erre üzleti modellt alapozni viszont aligha szerencsés, még egy olyan új és ígéretes piacon sem, amilyen a kínai. Mindenesetre ez a rémség lesz a Startech stand középpontjában a jövő héten nyíló Sanghaji Autószalonon – érdekes lenne tudni, mit szól majd hozzá a célközönség.