2015.04.23. 06:12

Láttunk már egy-két autót, amelyet nagyon érdekesre akarták faragni, és közben átléptek minden esztétikai korlátot, de az erős idegzetűeknek is gondot okozott a Beijing BJ20 feldolgozása. A kínai autógyártó, amely újabban a Mercedes G osztály klónját is gyártja BJ80 néven, úgy tűnik, megpróbált valami divatosat összehozni, és hát ez lett belőle.

Igazi hobbiterepjáróról volna szó, amelyet egyelőre tanulmánynak hívnak, de már most tudni lehet, hogy jövőre gyártani kezdik. A legfurább kétségtelenül az autó orra az emeletes hűtőráccsal és a lecsúszott első lámpákkal, amelyek fura, morcos öregúr-arcot eredményeznek. A vastag motorháztető egyértelműen Range Rover nyúlás, oldalról viszont az erőteljes vízszintes vonalak uralják a képet. Profilból talán nem is volna rossz az összhatás, ha az arányok egy picit ügyesebbek volnának – így viszont a vastag hátsó tetőoszloppal és a viszonyag kis kerekekkel ebből az irányból is van valami esetlen a Beijing tanulmányában.

A végleges autó még nem készült el, de azt már most tudjuk, hogy 2016 második felében indul a gyártás, ahogy azt is, hogy kétféle 1,5 literes négyhengeres motorral készül majd, egy szívó és egy turbófeltöltéses változattal. Természetesen az is lehetséges, hogy a forgalmazás beindtásáig még finomítanak a formaterven is – úgy talán több esélye lenne a sikerre. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Beijing tervezi-e exportálni a típust.