2015.05.01. 12:51

Jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani ma Budapesten a május elsejei programok miatt: a gyalogosok sem közlekedhetnek a Lánchídon, az autósok elől lezárják egyebek mellett a Clark Ádám teret, az Alagút utcát és a Fő utcát is.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint lezárják továbbá a budai alsó rakpart, a Szent Gellért rakpart, a Várkert rakpart és a Bem rakpart egy-egy szakaszát, a Jégverem utcát, az Erzsébet híd Attila úti lehajtóját és az Attila út egy részét is.

A budai alsó és felső rakpart Batthyány tér és Erzsébet híd közötti részén tartják a Nagy Futam elnevezésű autós és légi parádét, a rendezvény előkészületei miatt a Lánchíd utcát és az Ybl Miklós teret már kedden lezárták.

Ugyancsak lezárják a közúti forgalom elől a pesti alsó rakpartot a Havas utcától a Szent István parknál lévő felhajtóig, a Széchenyi felső rakpartot az Arany János utcától a Széchenyi térig, a Széchenyi teret, az Eötvös teret, a József Attila utcát a Széchenyi tértől a Bajcsy Zsilinszky útig és az Apáczai Csere János utcát a Széchenyi tértől a Szende Pál utcáig.

A korlátozások miatt számos járat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik: ma a D13-as hajó, a 2-es és a 18-as villamos, az 5-ös, a 16-os, a 46-os, a 98-as, a 105-ös, a 134-es, a 178-as, a 923-as és a 980-as busz közlekedése is megváltozik.

A többi közösségi közlekedési járat az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekedik.

Forrás: MTI