Megmutatták az új Seat Ibizát

2015.05.07. 17:48

A Seat hazai pályán, az idei Barcelonai Autószalonon mutatja be az Ibiza átdolgozott változatát. Első ránézésre nem igazán feltűnőek a változások – a forradalom nagyrészt a motorháztető alatt zajlott le.

Alaposan megfigyelve a gyári képeket, persze feltűnhet néhány apró eltérés – mintha az első lámpákon igazítottak volna, és az első lökhárító légbeömlőit is módosították, de egy kicsit hunyorítva mindebből már nem vennénk észre semmit. Igaz, vannak új színek, és új felnik, de ez részletkérdés, viszont a motorválasztékot teljesen átszabták, hasonlóan, mint tavaly a VW Polóban.

A korábbi 1,2 literes benzinmotorok teljesen eltűnnek, a helyüket háromféle ezres háromhengeres veszi át. A szívóváltozat 75, a két turbós 95 és 110 lóerővel érkezik, az egyetlen négyhengeres a 150 lóerős 1,4 literes TSI motor marad. A dízelmotoroknál is kiszámítható a váltás a Polo felújítása után: itt is felbukkan az 1,4 literes háromhengeres három változata, 75, 90 és 105 lóerővel. A legtakarékosabb változat a 75 lovas dízelmotorral a gyári adat szerint 3,4 liter gázolajjal is megtehet száz kilométert. Az új motorválaszték természetesen már megfelel az Euro 6 normának.

Természetesen korszerűsítették az Ibiza fedélzeti számítógépét is – az érintőképernyős Easy Connect második generációja már alkalmas digitális rádióadás vételére, és képes együttműködni az okostelefonokkal is.