Bentayga kémfotók, álca nélkül

2015.05.20. 13:19

Finoman szólva is rosszul volt mindenki, amikor bő három éve megmutatták az Exp 9 F tanulmányt. Egy ideje már nem titok, hogy érkezik a szériamodell, méghozzá Bentayga néven, és úgy tűnik, jó szorosan összekötözték a korábban elszabadult formatervezők kezeit. A hátuk mögött.

A minimálisan álcázott teszt-prototípus annyira visszafogott, hogy mellette még az új Audi Q7-es is mozgalmas, érdekes autónak látszik. Az látszik persze, hogy a szériaváltozaton más formájú fényszórókat használnak majd – a prototípuson matricákkal álcázták a végleges lámpaformát – és azok feldobhatják az összképet. A Bentayga azonban így sem ígérkezik vérforralóan érdekesnek – az egyetlen karakteres részlet a hátsó kerekek feletti él.

Műszaki szempontból sem várható nagy meglepetés: a műszaki alapok a Q7-Touareg-Cayenne trióból érkeznek, a motorválaszték pedig a Continental sorozat 4 literes V8-as és 6 literes W12 motorjaiból áll majd. A teljesítmény 400 és 600 lóerő közt várható, fronthajtású változat pedig szinte biztosan nem készül a luxus-SUV-ból. A legkörnyezetkímélőbb kivitel a konnektoros hibrid változat lesz, ez várhatóan a benzinesek után, 2017-ben mutatkozik be.

A Bentayga szériaváltozata várhatóan még az idén bemutatkozik, de a forgalmazás valószínűleg csak jövőre indul. A típus karosszériája egyébként a testvérmodellekéhez hasonlóan Pozsonyban készül majd, innen szállítják a félkész autókat Crewe-be, így a végszerelést már házon belül végezheti a Bentley.