Közel 440-nel száguldott, most bárki megveheti

2015.05.25. 14:22

Nem mindennapi lehetőséget kaptak az autógyűjtők a napokban: az erősen limitált szériában készült Hennessey Venom GT sportkocsi egy példányát veheti meg egy szerencsés – és pénzes – megszállott.

Ráadásul nem is akármilyen példányt, hanem egészen pontosan azt, amellyel tavaly februárban 435,31 km/h-val száguldottak, ezzel pedig a Bugatti Veyront is lenyomták. Bár a rekord végül nem lett hivatalos, nem jegyezték be a Guinness Rekordok Könyvébe, de szégyenkeznivalója így sincs az amerikai tuningcégnek.

Ezzel persze ők maguk is tisztában vannak, így alaposan megkérik a Venom árát. 1,4 millió dollárt, azaz közel 400 millió forintot kell kicsengetnie annak, aki szeretné megszerezni az 1200 lóerős, ikerturbós V8-assal szerelt szupersportautót. Ezért a pénzért cserébe pedig elmondhatja magáról azt is, hogy van valami közös benne és az Aerosmith együttes frontemberében, Steven Tylerben – a zenész is Venomot hajt ugyanis.

A Hennessey-nél mindeközben nem ülnek a babérjaikon. Már készül a következő nagy dobás, a Venom F5, amely a GT-nél is gyorsabb lehet. Kedvezőbb légellenállási tényezőjével és egy továbbfejlesztett, 1400 lovas V8-assal akár 466 km/h-ra is képes lehet. Igaz, így már sebességrekord nélkül is elkérnek érte 1,2 millió dollárt.