Törpe NSX-en dolgozik a Honda?

2015.06.11. 14:34

Ígéretes szabadalmi tervet nyújtott be nemrég a Honda egy eddig ismeretlen sportautóról, amely leginkább úgy néz ki, mint egy zsugorított NSX.

Bár a vázlatokon kívül semmi más információ nem szivárgott ki, a találgatások egyből beindultak. Nyilvánvalóan egy középmotoros sportautóról van szó, leginkább annak is egy tanulmány-változatáról, hiszen hátsó szélvédő és komolyan vehető tükrök nélkül nehéz elképzelni egy utcai autót. Viszont azt is láttuk, hogy az NSX hogyan alakult tanulmányból szép lassan szériaautóvá, úgyhogy a túlzó látványelemeket helyettesítve akár el is képzelhetjük a Honda jövőbeli népi sportautóját.

Az isteni S2000 gyártásának beszüntetése után már lehetett hallani, hogy egy háromtagú középmotoros sportautó-flottával tömné be a Honda a keletkezett űrt, és ha ez igaz, akkor már csak a középső tag hiányzik, hiszen az NSX és az S660 már meg is érkezett. A vázlatokon látható középmotoros gép, egyesek szerint kétliteres VTEC motorral és hibridhajtással, gyönyörűen illik a sorba.

Úgy tűnik, a 90-es években sportos modelljeivel és káprázatos motorjaival feltűnést keltő Honda ehhez a vonalhoz szeretne visszatalálni egy szélesebb sportautó-kínálattal, amelyek közül az NSX inkább csak a márka hírnevét építené, de az új középső tagból többek számára elérhető modell lehetne.