Felújítják az egymilliomodik Corvette-et

2015.06.13. 18:03

A General Motors történetének egyik legismertebb modelljéről, a Chevrolet Corvette-ről szólt az a múzeum, amelyet egy beszakadt víznyelő rongált meg Kentucky államban. A kiállítás nyolc autóritkaságában keletkezett jelentős kár, azonban azt már gyorsan eldöntötték, hogy a Corvette-eket újjáépítik, a víznyelőt pedig betemetik.

Később aztán kiderült, hogy a nyolcból csak hármat restaurálnak a Chevrolet-nél, ezek között van egy 1962-es gyártású példány, valamint egy 2009-es ZR1-es is. A harmadiknak is megvan azonban a maga különlegessége: ez volt az a példány, amely egymilliomodikként gördült le a mindenkori Corvette-ek gyártósoráról.

Ez a darab ráadásul talán a többinél is komolyabb károkat szenvedett el. A karosszéria jelentős része megsérült, így többek közt motorháztetőt, szélvédőt, lökhárítót is kell cserélni, de szinte megsemmisültek a tükrök is. A zuhanás a futóművet is károsította, magáról a motorról, vagy éppen a beltérről azonban nem szólnak a hírek.

Az egészen biztos, hogy a felújítás nagyon költséges lesz, ha nem egy ilyen egyedi, komoly mérföldkövet jelentő darabról lenne szó, minden bizonnyal bele sem kezdenének a munkálatokba. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyibe kerül majd a restaurálás, és hogy mikor láthatja újra az autót nagyközönség.