Fájdalmas strandautóval támad a Jollycar

2015.07.11. 13:55

Nem egy jól sikerült dizájntermék, csak jó időben használható, de legalább drága, és jól mutat a strandon. Feltámasztják a Ghia strandautóját.

A beachcar vagy strandautó a huszadik század szebb éveinek szülötte. A műfaj az ötvenes-hatavanas években volt különösen kedvelt, Európában legjobban talán a Fiat maxolta ki a témát. A képen látott autó ihletője az eredeti Fiat Cinquecento Jolly, amit a Ghia készített 1957 és 1974 között. Ezek lényegében kabrió 500-asok voltak első ajtók nélkül, újraértelmezett vászontetővel, faberakásokkal. Ez a Fiat nem titkoltan a Ghia strandautóihoz nyúlik vissza, a készítő neve sem véletlen Jollycar. Alapja egy aktuális Fiat 500, az a piros-fehér asztalterítő rajta pedig maga a vászontető. Azt mondják, a megrendelők széles skálán szabhatják ízlésükre az autüt, így a fonott ülések helyére egész biztosan kérhető fröccsöntött műanyag is.

A strandautó ötven-hatvan éve sem volt népautó Saint Tropez-n. Ahogy akkor, úgy ma is a bohém gazdagok a célcsoport, hisz ki másnak volna felesleges 24 millió forintja egy 500-asra, ami a Mediterráneumon kb. három hónapig használható?