2015.07.12. 13:22

A túraautó-vb mezőnyének egyetlen magyar pilótája ismét a legjobb hondásként zárt a szombati időmérőn, így a negyedik helyről várhatta az első portugáliai rajtot. Michelisz Norbi aztán a rajtot követően újabb pozíciót fogott, és magabiztos előnyt épített ki márkatársa, Gabriele Tarquini előtt. Az olasz Micheliszhez hasonlóan meg tudta előzni a harmadik rajtkockából startoló Hugo Valentét.

Az élen két citroënes, José Maria López és Sebastien Loeb körözgetett, utánuk három Honda, Michelisz, Tarquini, Monteiro. Az előző néhány futamon jól teljesítő Ladák a középmezőnyben. Yvan Muller pedig csak hetedik, igazán komoly esélye az előrébb kerülésre nem volt.

Az utolsó körökben komolyabb változás már nem volt, López és Loeb befutott az első két helyen, Norbi pedig felállhatott a dobogó harmadik fokára. A végén ugyan még sokat hozott rajta Tarquini, de veszélyt már nem jelentett a Zengő Motorsport versenyzőjére. Monteiro az ötödik, mögötte Ma Csing-Hua és Yvan Muller, aztán a Ladák. Michelisz a második futamot a hetedik rajtkockából kezdi majd este hatkor.

Frissítés:

A második futamon a pole-ból induló Ma Csing-Hua a felvezető körnél beragadt, azonban az éles rajtot már jól kapta el. Norbi jól jött el, és elkerülte a darálót, amelynek Monteiro volt az egyik nagy károsultja. Be is jött a biztonsági autó. Közben Ma és Muller mögött a ladás Catsburg, majd Tarquini, Michelisz, valamint felzárkózott Loeb és López is.

A biztonsági autó elhagyta a pályát, ismét éles a verseny. Nicky Catsburg feltartja a jóval gyorsabb Tarquinit, ez pedig Norbinak sem kedvez, akire már Loeb érkezik meg. A portugál pályán szinte egyáltalán nincs előzési pont, izgalmat leginkább a palánk centizgetése jelent.

Tarquini megunja a vonatozást, elhúz Catsburg mellett. Ezene felbuzdulva a Ladát Norbi jobbról, Loeb balról előzi, azonban a francia citroënes megforog, és a gumifalban jön ki. Michelisz autója is kapott kisebb ütéseket, de tudja folytatni, ahogy Nicky Catsburg is. A Zengő Motorsport magyarja ezzel négy körrel a vége előtt negyedik, mögötte López.

A hajrában a ladás Catsburg csúnyán odaveri autóját, a futamot piros zászlóval szakítják félbe. A versenyzők közt látható a tanácstalanság, nem tudják mi lesz a folytatás. A hivatalos válasz megérkezik: itt a vége. Michelisz Norbert negyedik, tehát két jó helyezéssel zár Portugáliában.