Jön az új Tesla Roadster

2015.07.19. 13:14

Manapság, ha meghalljuk a Tesla nevet, szinte mindenkinek a Model S villanyhajtású luxusautó ugrik be. A márka iránt jobban érdeklődőknek talán még az érkező Model X szabadidőautó, és a Model 3 kisebb ötajtós is mondanak valamit. Pedig kezdetben egy elektromos sportkocsiból indult ki a kaliforniai gyártó modellpalettája. Most visszatérnének a gyökerekhez, állítólag négy év múlva jön a Tesla Roadster utódja.

A 2010-ben bemutatott Roadster valójában egy villanymotors Lotus Elise volt. Két alkalommal is hozzányúltak: mindkétszer növelték hatótávolságát. Elon Musk Tesla-vezér nemrég azt mondta, a Roaster V.2 kevesebb, mint 2,8 másodperc alatt éri majd el a 100 kilométer/órás tempót, így ez lesz az eddigi leggyorsabb Tesla. Ehhez a Model S legutóbbi Ludicrous, azaz nevetséges, nevű tuningcsomagot használják majd fel.

A kérdés csak az, hogy most is a Lotustól, vagy esetleg más sportkocsi gyártótól vásárolnak-e alapot a Roadsterhez, vagy a Model S alapját szabják át, és építenek rá sportos karosszériát. Előbbi garantálná, hogy egy ízig-vérig sportkocsit kapunk, utóbbi, pedig, hogy egy ízig-vérig Teslát. Elon Muskot ismerve, nem fogja kivárni a bemutatót tobvábbi információk csepegtetésével.