Most akkor Evoque vagy X7-es?

2015.07.23. 07:32

Amióta tavaly előjött a Landwind az akkor még E32-nek hívott, pofátlan Range Rover Evoque-másolatával, a csinos eredetit megrajzoló angolok a fejükön pörögnek. Elérni azonban semmit se tudtak, a klónt X7 néven augusztusban már árulni fogják.

A helyzet már csak azért is pikáns, mert a központi irányításról híres népköztársaságban jelentős beruházásai vannak a Jaguar-Land Rover csoportnak, nem mellesleg nemrég indították be az Evoque helyi gyártását. A kínai piacon jelenleg 18 millió forintnak megfelelő jüanért kínált Range Rover kívülről szinte megkülönböztethetetlen másolatát ennek az összegnek a harmadáért árulják. Ehhez képest egész korszerűnek tűnő, kétliteres turbómotor és hatsebességes kézi, illetve nyolcgangos automata váltó jár hozzá.

Ralf Speth, a Jaguar-Land Rover főnöke a brit sajtónak sírta ki magát, kifejezve sajnálatát, hogy tehetetlenek az ügyben. Nem ok nélküli a bosszúsága, ismerve mindenféle márkás dolgok akár leghitványabb másolatainak népszerűségét Kínában, még akkor is, ha a Landwind X7-est feltehetően sosem fogják árulni a népköztársaságon kívül.