Biztos helyen az ex-Top Gear csapata

2015.07.28. 17:00

A hónap elején adtunk hírt arról, hogy a Jeremy Clarkson, Richard Hammond és James May a szerződésük miatt még legalább két évig nem készíthetnek új, angliai központú televíziós műsort. Most azonban úgy látszik, hogy kihasználják az egyetlen kiskaput, és az interneten kezdik terjeszteni az új show-t.

A TFL értesülései szerint a Netflix nevű kaliforniai székhelyű internetes műsorszolgáltatóval állapodtak meg, már csak a bejelentés van hátra. Ezzel sikerül megkerülni a BBC-s szerződés azon záradékát, amely a szerződésbontás után még két évig nem engedi, hogy brit szolgáltatónál helyezkedjenek el. Összeesküvés elméletekre fogékonyabb rajongók azt is kiszúrták, hogy a Top Gear live – a verekedős botrány után Clarkson, Hammond and May-re átkeresztelt élő show – varsói előadásán a következő párbeszéd hangzott el Hammond és Clarkson között:

-Nem Amerikában vagy

-Még nem

Azt, hogy ez szándékos célzás volt-e, vagy csak nézői túlgondolás, nem tudni, ám az aktuális események tükrében meglepő az egybeesés.

A Netflix lényegében egy online kölcsönző, ahol adott havidíjért, valós időben, a tartalmak letöltése nélkül nézhetünk filmeket és sorozatokat. Bizakodásra ad okot, hogy cég tavaly álláshirdetést jelentetett meg, amelyben többek közt magyarul beszélő munkatársakat is kerestek. Tudván, hogy egyre több európai országban elérhető a szolgáltatás, elképzelhető, hogy rövidesen itthon is élvezhetjük.