A fene! Eltolják az új NSX érkezését

2015.08.15. 17:27

A Hondánál elszámolták magukat a fejlesztési idővel, 2016 őszére módosították az NSX nemrég még az idei év végére ígért érkezését. Állítólag a turbómotornál nem stimmel valami.

Már az új NSX fejlesztése alatt is nehezen tudtak megállapodni, milyen hajtást kapjon a hosszú pihenő után érkező utód. Gondolkoztak V10-en, orrmotoron, végül maradt az elődhöz hasonlóan középmotoros, de itt még nem volt vége a nehézségeknek. Az eredeti terv egy szívós V6-osról szólt, majd jött, hogy támogassák meg két turbóval, és a véglegesként bemutatott változatban már ez szerepelt. Úgy tudni, itt van a probléma gyökere, és a fejlesztők időt kértek, mert nem érzik késznek a konstrukciót.

Ha tényleg úgy lesz, a 2016-os érkezés azt is jelenti majd, hogy a japánoknak sikerült több, mint négy évig húzniuk a második generációt onnan, hogy a 2012-es Detroiti Autószalonon bemutatták a koncepcióját. Pedig idén januárban Detroitban, majd márciusban Genfben már nagyon véglegesnek tűnt minden az NSX körül. Sőt, júliusban már az USA útjain is felbukkant néhány példány, és semmi híre nem volt, hogy nem sikerült tartani az idén őszre mondott első leszállításokat.