Így lesz biztonságosabb a Nordschleife

2015.08.21. 06:46

A Nordschleife nemcsak legendás, hanem meglehetősen veszélyes versenypálya is. Idén tavasszal egy hosszú távú verseny nézője vesztette életét, aminek következtében sebességkorlátozásokat rendeltek el a pályán. Ezzel lényegében betiltották a körrekorddöntést.

A pálya vezetősége kicsivel később felülvizsgálta a döntést, és ígéretet tettek arra, hogy feloldják a bevezetett korlátozásokat. A Capricorn Nürburgring GmbH vezetője, Carsten Schumacher most azt is elmondta, milyen biztonsági intézkedésekre lesz szükség ahhoz, hogy ne kelljen sebességhatárokat megszabni a versenypályán.

Összesen tizenhat ponton végeznek majd kisebb-nagyobb munkálatokat a Nordschleifén. A Flugplatz nevet viselő pályaszakaszt ötszáz méter hosszúságban újraaszfaltozzák, ott ugyanis az évek során bukkanók alakultak ki – ezeket simítják ki a közeljövőben. Ezen a részen történt egyébként az idei haláleset is. A Döttinger Höhénél pedig a pálya menti kerítéseket erősítik és toldják meg. Ez a rész a pálya egyik leggyorsabb szakaszának számít a maga igen hosszú egyenesével.

A többi változást egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de az biztos, hogy minden egyes módosításhoz szükség lesz a Nemzetközi Automobil Szövetség és a Német Motorsport Szövetség jóváhagyására is. A Nordschleife egyébként hosszú évek óta szolgál kiváló tesztpályaként a sportkocsigyártók számára. Azonban nemcsak ők hajszolják itt a másodperceket, hanem a nyílt napok résztvevői is. Sőt, a Rulettkerék Fiat Mareájával hamarosan mi is testközelből kóstolunk bele az utánozhatatlan hangulatba.