Mutogatják a legújabb Rolls-Royce-t

2015.09.03. 13:11

Idén májusban  jelentette be  legújabb modellje, a Dawn érkezését a Rolls-Royce. Azt már akkor is sejthettük, hogy műszakilag igen nagy újdonságra nem kell számítani, szigorúan véve csak új típusváltozat érkezik a Ghost és a Wraith alapjaival.

 

Most néhány részletfotóval toldották meg a kedvcsinálók sorát, amelyek ugyan túl sokat most sem mutatnak, de arra mindenképpen jók, hogy fenntartsák az érdeklődést a Frankfurti Autószalonig. Annyi biztos, hogy a luxussal ezúttal sem spóroltak a brit márkánál. A Dawn egyébként vászontetős kabrió lesz, ezzel az ötvenes években gyártott névrokonát idézve. Az a gép egyébként a gyártó egyik legritkább modelljének számít mind a mai napig.

Bár a kasznit vélhetően alaposan átdolgozzák, hogy ne tűnjön Ghost-, vagy Wraith-klónnak a Dawn, a műszaki megoldások azonban nem számítanak újdonságnak. Vélhetően a Wraith-ból ismert 6,6 literes, ikerturbós V12-est kapja meg. Ez 630 lóerő körüli teljesítmény leadására képes, csúcsnyomatéka pedig brutális, nyolcszáz newtonméter.

A Rolls-Royce Dawn hivatalos bemutatására egyébként túl sokat már nem kell várni. Szeptember nyolcadikán, tehát még a Frankfurti Autószalon rajtja előtt leleplezik.