Újjászületett az egymilliomodik Corvette

2015.09.04. 11:27

A Chevrolet-nél idén júniusban  döntöttek úgy , hogy többet is felújítanak azok közül a Corvette-ek közül, amelyeket egy víznyelő rongált meg Kentucky államban. Ezek közt volt a legendás sportkocsi egymilliomodik példánya is, amely igen komoly sérüléseket szenvedett el.

Az újjáépítésben mintegy harminc szakember vett részt, ők egyébként a General Motors különböző részlegeinél dolgoznak. Összesen ezerkétszáz munkaórát töltöttek el az autó körül, de mindannyian szívesen csinálták, ugyanis egy minden kétséget kizáróan történelmi jelentőségű járműről van szó. Sokan közülük ráadásul igazi Corvette-megszállottak is.

Az eredeti állapot visszaállítását nehezítette az is, hogy a gyártás során minden karosszériaelemet kézjegyükkel láttak el a dolgozók. Két ilyen elemet nem tudtak megmenteni, ezekről beszkennelték az aláírásokat, amelyeket aztán fel tudtak tüntetni az érintett alkatrészeken. Egyetlen olyan kézjegy volt, amelyet a sérülés miatt szkennelni sem tudtak. Szerencsére azonban sikerült felkutatni annak gazdáját, így ezt is pótolták.

A hírek szerint egyébként a katasztrófa sújtotta múzeumot egyre többen látogatják, miután újra megnyitotta kapuit. A felújított egymilliomodik Corvette vélhetően még több érdeklődőt vonz majd a helyszínre.