Gerillafestő lett a kerekesszékes anyuka

2015.09.12. 14:03

A mozgássérült parkoló hiánya hozta ki az anarchistát egy mozgássérült anyából az Egyesült Királyságban. Claire Lomas egy iskolai parkolóban foglalt magának helyet, megelégelve az impotens hatóság töketlenkedését.

A történet áprilisban indult, Lomas ekkor kérte először Melton Mowbray város illetékes hatóságánál, hogy fessenek mozgássérült parkolóhelyet lánya iskolája elé. Az ügyben az iskola is megfogalmazta kérését, de aztán a nyár is eltelt anélkül, hogy kialakították volna a speciális parkolót. A kerekesszékes anyuka a múlt heti első tanítási napon találkozott újra a problémával, egész konkrétan nem tudott bejutni az iskolába a zsúfolt parkolóból. Itt még adott egy esélyt a helyi tanácsnak, majd akkor fogyott el végképp a türelme, miután a tanácsnál nem tudtak neki konkrét infót adni, mikor lesz kész a felfestés. Ami eztán jött, arról már a kép mesél. A hatósághoz eljutott az önkényes felfestés híre, sőt, már arra is volt kapacitásuk, hogy nyíltan elnézést kérjenek Lomastól.

A Totalcar üdvözli a brit punkmama akcióját. Bár nem azonos motivációval, de mi is megkezdtük szabadságharcunkat a lekopott felfestések ellen. A toborzás még tart, a rokisablonok a szerkesztőségben átvehetők.