Dollármilliárdot pumpál gyárába a Mercedes

2015.09.19. 17:40

Több mint egymilliárd dolláros beruházást jelentett be a Mercedes-Benz. A német autógyártó az Alabama állambeli Tuscaloosában fejleszt, nagy szükségük van ugyanis a már meglévő üzem kapacitásának bővítésére.

A gyáriak úgy fogalmaztak, ez az egység lesz a felelős az SUV-k új generációjának gyártásáért. Ebbe a körbe tartozhat majd többek közt a nemrég bemutatott GLC sorozatgyártású változata is. Emellett a GL és GLE modellek összeszerelése is folytatódik, és a hobbiterepjárókon kívül a C osztály is megmarad a tuscaloosai palettán.

Az 1,3 milliárd dolláros beruházásba belefér az üzemcsarnokok jelentős területbővítése, valamint egy komoly informatikai fejlesztés is. A munkahelyek száma is bővül: a jelenlegi 3500 dolgozó mellé még háromszáz újat is felvesznek, így mind a személyi, mind az infrastrukturális feltételek rendelkezésre állnak majd a termelés fokozásához.

Azt egyelőre nem tudni, mikorra készül el teljesen a fejlesztés, az viszont biztos, hogy ezt a tetemes összeget nem egyszerre, hanem a következő néhány évben fokozatosan pumpálja majd a Mercedes. A kapacitás növekedését sem számszerűsítették. Egyelőre csak annyi biztos, hogy a tavalyi 232 ezres példányszám után idén már a 300 ezret is átlépnék az egyesült államokbeli termeléssel. Ezt fokozhatja tovább a most bejelentett beruházás.