Két vadiúj motor kerül az Alfa Giuliába?

2015.09.23. 15:24

Szokatlan húzás volt, hogy az Alfa Romeo csak a Giulia csúcsváltozatát mutatta be az idén Frankfurtban, a nagyobb tömegeknek szánt változatokról viszont egy szót sem szóltak. Ez utóbbiak valószínűleg még nincsenek teljesen készen.

A legújabb pletykák szerint hatféle négyhengeres Giuliát gyártanak majd, három benzinest és három dízelt. Mindbe frissen tervezett Euro6-os négyhengeresek kerülnek, természetesen turbófeltöltéssel, így a hat motor összesen két blokk köré épülhet. A benzinesekbe állítólag 2 literes motort építenek 180, 250 vagy 330 lóerővel. A dízelválaszték valamivel visszafogottabbnak ígérkezik, az új, 2,2 literes JTD motorból 135, 180 és 210 lóerős kivitelek várhatók. Emellett lesz egy 3 literes dízel is, várhatóan ugyanaz a V6-os, amelyet a Maseratikba is beépítenek, ám itt kétlépcsős feltöltésről és 340 lóerős teljesítményről hallani.

Ha minden igaz, a brutális QV kivitelnél gyengébb Giuliákat csak jövő februárban mutatják be, bár az új motorokról talán már decemberben kiadják az első adatokat. A Giulia azonban aligha lesz kapható 2016 késő tavasza előtt.