Nem sietik el a Civic leváltását

2015.09.24. 06:15

Az ötajtósnak látszó új Civic szedánt ugyan már leleplezték Észak-Amerikában, de az európai változatra még várnunk kell. De legalább azt elárulták, hogy meddig.

A Honda bejelentette, hogy 2017 elején mutatja be a csapott hátú ötajtós Honda Civic utódját. Meglepő, ha azt nézzük, hogy az észak-amerikai szedán utódját már leleplezték, és a kupét is bemutatják még az ősz folyamán. A magyarázat egyszerű: a kétféle Civicet a Honda lényegében külön típusként kezeli. A négyajtós és a kupé Észak-Amerikában készül, és ott is folyt a fejlesztés. Ráadásul a Civicnek még mindig az a legnagyobb piaca, így nem csoda, hogy a japánoknak sürgős volt az új, érdekesebb formájú modellek bevezetése.

Európában viszont épp csak bemutatták a Type-R új generációját, és a kombi is csak másfél éve van piacon, így nyilván jól jön egy kicsivel hosszabb modellciklus, hogy ezek a fejlesztések is megtérüljenek, legalább részben. A japánok annyit árultak el, hogy a csapott hátú Civic fejlesztése nagyrészt Nagy-Britanniában folyik, ahol nemrég 270 millió euró értékű korszerűsítést hajtottak végre. Az új modell piaci bevezetésére valószínűleg 2017 tavaszán kerülhet sor.

Emellett, mintegy mellesleg azt is elárulták, hogy Európában Honda néven lesz kapható az NSX második generációja, amelynek a szériagyártása 2016-ban indul.