Hajmeresztő manőver – lelökte a Daciát az útról

2015.09.25. 13:09

Úgy tűnik, nem egy olyan sofőr akad, aki egy magas terepjáróban teljesen elveszíti a valóságérzékelését. Itt egy nagyszerű példa: azután, hogy letolja a Volkswagen Touareggel a Daciást a belső sávból, szabályosan le is löki az útról. Úgy tűnik, komolyabb sérülés nem történt, de ez nagyrészt a szerencsén múlt.

Azt ennyiből nehéz eldönteni, hogy szándékos bosszú inspirálta-e a manővert, vagy csak a környezet teljes figyelmen kívül hagyása, hisz látszik, hogy a Touareg és a Dacia közel egyszerre érkezik. Ám ez utóbbi látszik valószínűbbnek a folytatásból, ahol a terepjárós a középső sávból kanyarodik jobbra – csak az ott közlekedő Golf sofőrjének reflexein múlt, hogy ott nem okozott újabb balesetet. Az viszont biztos, hogy mindenki egész simán megúszta: ha a Daciát néhány méterrel később lökik meg, akkor a híd betonlábazatának sodródott volna, és nem a töltésre fut fel, sőt, akár a híd alatt sétáló gyalogost is elvihette volna. Az anyagi kár nyilván így sem csekély, a Logan elvesztette a lökhárítóját, és a magas járdaszegélyen való átugrás nyilván az első futóműnek sem tett jót, de az nem kérdés, hogy ennél csak kellemetlenebbül sülhetett volna el a dolog.

Ezt persze aligha ússza meg a Touareg sofőrje, ha a hatóságok képesek lesznek azonosítani, hisz egy ilyen manőver biztosan kimerít néhány büntetőjogi kategóriát.